UGLEDNI HIRURG IZ SLOVENIJE ZVONKO HOČEVAR, GOST NENADA JANJETOVIĆA

Zvonka Hočevara, hirurga traumatologa iz Ljubljane, sa velikim i bogatim iskustvom u UKC-u, koji u svojoj zemlji uživa veliki ugled, ugostio je krajem februara u RS Nenad Janjetović, poznat po uspješnoj primjeni bioenergije u liječenju i pomaganju ljudima. Hočevar kaže da je ovdje upoznao osobe koje se bave alternativnom medicijom i da njihova isksutva želi približiti zvaničnoj medicini kojom se on dugo i uspješno bavi.

-Moja ideja je integrisanje ova dva područja izučavanja medicine u sveopštem interesu ljudskog zdravlja. Mislim da je to sasvim moguće i da područja takozvane alternativne i zavnične medicine treba doveszti u istu ravan, približiti ih u područjima gdje se ona istinski dodiruju, gdje daju potpuni efekat i rezultat – smatra Hočevar. Njegov domaćin i saradnik Nenad Janjetović kaže da mu je čast što je u prilici da sa Hočevarom sarađuje, da ga ugosti te unaprijedi njihovu saradnju.

-Često sam u Ljubljani i Sloveniji, Zvonko i ja se veoma dobro slažemo, razumijemo, svaki tražeći da što uspješnije, iz svoga područja ili domena djelovanja implementira najbolja iskustva u zajedničku misiju pomaganja ljudima – izjavio je Janjetović.