DOKTOR ZVONKO HOČEVAR POSJETIO VODEĆE ALTERNATIVCE U BIH

Traumatolog, doktor Zvonko Hočevar zaposlen u Univerzitetsko-kliničkom centru u Ljubljani, poslije višednevnog boravka u BiH krajem februara, gdje ga je ugostio Nenad Janjetović, jedan od vodećih tarapeuta bioneregijom i alternativnom medicinom, ohrabren je ovom posjetom. On je za naš portal rekao da je razgovarao sa ljudima u cijeloj državi koji se bave altetnativnom medicinom i uspješni su u tome poslu, imaju veliko povjerenje u narodu.

-Bio sam kod osoba koje namještaju kosti, pomažu poslije fizičkih povreda, oboljenja sinusa, salijevaju stravu, brane od uroka, prave zapise i bave se sličnim poslovima. Smatram da sve to ima svrhu i da je primjena ovih tradicionalnih, opštenarodno prihvaćenih metoda liječenja u sferi zdravstva sasvim realna i moguća – rekao nam je Hočevar. On naglašava da će se još temeljitije pozabaviti ovom oblašću, uvjeren da postoji realna mogućnost primjene takozvane alternative u liječenju i njenih dodirnih tačaka sa zvaničnom medicinom.

-To u Sloveniji, zbog zakonskih ograničenja nije lako izvodljivo ali ovdje je to moguće. Smatram da je u RS i BiH moguće napraviti takvu sublimaciju i uključiti je u praksu kao dobru privatnu inicijativu – smatra doktor Hočevar koji sa Janjetović uspješno sarađuje i radi na zajedničkim poslovima unapređenja zdravlja ljudi.