PROGRAM ČOVJEKOVE CIRKULACIJE I IZGRADNJE

Svaki živi stvor na zemlji je graditelj svog fizičkog tijela, svoje kuće iz koje radi i djeluje. Svi svoju kuću izgrađuju, održavaju i na kraju napuštaju, sa voljom ili bez volje. Kada svemirska energija napusti tijelo, ono se kod biljnog svijeta suši ili trune, kod životinja i insekata raspada, kod čovjeka odumire.

Kako čovjek proizvodi svoje tijelo je malo nejasno i čudno, a još teže je objasniti i shvatiti suštinu i bit svega toga. Ima još pitanja, na koje je teško odgovoriti. Zašto zdrav muškarac i zdrava žena nemaju djecu, a posebno imućni ljudi? Ili, kako i zašto nastaje spontani pobačaj? Zašto dolazi do sla- bosti djece u majčinoj utrobi, po porodu, ili kasnije?

Fizički spoj čovjeka i čovječice je preduslov da se ostvari prirodni plan i program začeća i stvaranja i izgradnje fizičkog tijela. Ako su čovjek i čovje- čica okupirani sticanjem materijalnih dobara, otežano dobijaju djecu jer nemaju dovoljno duhovnosti. Ako čovjek i čovječica u ljubavnom spoju ne mogu dosegnuti svemirski užitak, nema začeća. Znači, spermatozoidi (igla) čovjeka i posteljica (konac) čovječice skupa daju osnov za izgradnju fizičkog tijela. Ako imamo pune kutije igala (sperme), a magacine pune konca (ćelije)
– nema izgradnje kape, šala, džempera, gaća, pantalona, čarapa ako nema onoga ko zna i umije da to uradi. Kada se beba začne, majke oblače ćelijama u stomaku svoje čedo u novo samoizgrađeno fizičko ruho. Daju mu fizičko tijelo, a Svemir daje UM, duh, dušu, misli, kako bi se kasnije dalje izgrađivali i održavali. Kada se završi izgradnja male fizičke kuće, nastupa duhovni i fizički bol u tijelu čovječice, a mala nemoćna i slaba glava bebe rascvjetava karlicu čovječice i novorođenče sa krikom (plačem) ulijeće u materijalni svijet.

Ako trudnica živi stresno, u strahu, ljutnji, dolazi do gubitka zametka. Ono ostaje nepokriveno energijom svemirskim tijelom, pa zametak otpada kroz odliv, krvarenje. To u nauci zovu spontani pobačaj.

Ako u trudnoći čovječica ima puno kontrola ultrazvukom, puno zračenja ili tableta, onda se razreguliše prirodna izgradnja tijela bebe. To je slično kao kada se gradi kuća, pa udaraju kiše, vjetrovi, mrazevi koji otežavaju izgradnju jake i čvrste kuće.

Zbog ultrazvuka se danas rađa puno djece sa slabim tijelom (vid, sluh, motorika, glas, organi). Nakon toga djecu vakcinišu, a to izaziva razne pro- mjene u organizmu. Slabi krvna slika, hormoni, bubrezi, javlja se dijabetes, motorika i svašta nešto.

Da mi imamo moć izgradnje i održavanja svoga tijela, dokaz su rast kose, nokata, zarašćivanje raznih rana, zavarivanje kostiju…

Svemirsku energiju prihvatamo i trošimo na svakodnevne aktivnosti. Jedan dio energije akumulira se automatski u karlici i služi pri naglom tro- šenju energije u organizmu da je dopuni i omogući brzi energetski balans. To na istoku kažu „KUNDALINI ENERGIJA“, energija pokretačka, akumulatorska, dopunjavajuća.

CIRKULACIJA AKUMULIRANE ENERGIJE REFLEKSA (KUNDALINI) U DUŠI INSTIKTA (KARLICI)

To je enegetski potencijal koji djeluje iz prostora karlice gdje se akumulira rezervna energija kako bi se stvorila duhovna i fizička ravnoteža. Akumulirani energetski potencijal može da stabilizuje tijelo u nepredviđenim, stresnim okolnostima. Ako je duša u nevolji, stezi, tijelo se grči, pa takva osoba ne može sebi dovoljno pomoći niti išta teško raditi. Tada energija instikta (kundalini) ne može sprovesti dobre tokove svemirske energije kroz tijelo da stomak, ruke i noge funkcionišu, ili da je normalna probava.

U tom smislu prikazaćemo moći energije instikta, te podržavanje ostalih energetskih pojaseva od nogu do glave.