FORMULA NA SEDAM PEČATA!

Iscjelitelj Nenad JANJETOVIĆ, rođen u Prijedoru 1953. godine, koji je to zvanje stekao 1995. u Sveruskom naučno-istraživačkom centru tradicionalne narodne medicine u Moskvi, postao je vrlo poznat i popularan. On u svojoj praksi, kako tvrdi, primjenjuje kosmičku energiju koju prenosi na bolesne, slabe, istrgnute iz normalnih životnih tokova.

Janjetović je prva znanja iz ove oblasti dokučio još u djetinjstvu, u selu Svodna pod Kozarom prepoznajući u dugim noćnim pričama prvih susjeda tumačenja zvijezda, prirode, biljaka i životinja. Oni su vrlo precizno predskazivali pojave koje slijede. Ta znanja je godinama nalizirao tražeći logične odgovore tokom vojničke karijere u Kninu, Splitu, Puli, Baru, Banjaluci, Novom sadu, Kragujevcu…

– Lijek za svakog bolesnika je u njemu i oko njega, za svaku vrstu bolesti. Ja sam tu da samo pomognem, da pokrenem bolesnikovu dušu kako bi ona primila što više kosmičke energije. prihvatanjem te energije, započinje proces samoizliječenja. dakle, mogu reći da ja do sada nikog nisam izliječio, niti mogu da liječim već sam samo posrednik u prenosu kosmičke energije koja pokreće čovjeka vraćajući mu vjeru i nadu u samoizliječenje. To je osnovni proces kojeg niko ne može dovesti pod sumnju jer su moja iskustva vrlo utemelja i u praksi dokazana, – izjavio je Janjetović opisujući daljnji tok i principe svog rada.

– Osnovni mi je zadatak da pokrenem sve dijelove tijela kako bi primili potrebnu energiju koja je oko nas, da uskladim sve dijelove energija u tijelu i da se tako duša i tijelo dovedu u stabilnu vezu. Ako se svih sedam energija uravnoteži u tijelu i dovedu u sklad, tada bolesnik pobjedjuje svaku bolest. O tim energijama reći ću sljedeće. To su pečati raspopredjeni po cijelom tijelu. Na bvrhu čela je MEMORIJA, pečat na obrvama zove se SAN I VID, na vratu je INTELIGENCIJA odgovorna za sluh, ukus, miris, glad, snalaženje u prostoru i vremenu. Na sredini grudi je LJUBAV, na stomaku EMOCIJE, ispod su NAGONI te REFLEKS u predjelu genitalija odgovoran za instikt. Ako su misli poziotivne, čine skladan rad energija i tijelo je zdravo što znači da je postignut dobar instikt, nagoni obuzdani, osjećajnost kontrolisana, ljubav neprekidna, snalažljivost u okolini razvijena, vidovitost produžena i široka a pamćenje nadogradjeno iz dana u dan. Time svi organi u tijelu rade uskladjeno i po prirodnom taktu i treptaju odnosno vibraciji.

Lijek za sve bolesti je u čovjeku, na to nas opominju bol, temperatura tijela i promjene u krvom pritisku kao i promjene u priroda koja nas okružuje, – sugeriše naš sagovornik. O samom principu tojest načinu rada, Janjetović kaže da to radi dodirom prstima po akupresurnim tačkama gdje se vežu duša i tijelo, čime se pobjedjuje tijelo na odbranu od bolesti.

– Broj tretmana i broj ciklusa zavisi od starosti pacijenta i od dužine trajanja bolesti. Poslije svakog tretmana javljaju se različite reakcije, lakoća ili tegoba što i jeste put ka izliječenju, – dodaje Janjetović napominjući da je u RS i BiH narušena prirodna ravnoteža i sve učinjeno da se neprirodnim načinom stvore nove vrste te neprirodnim načinom dobije velika i nezdrava masa kod biljaka. životinja pa čak i ljudi.

– Sve to je izazvalo poremećaje koji su uzrokovali dramatičan
porast različitih, poznatih kao i novih vrasta bolesti, – zaključuje Nenad JANJETOVIĆ koji je u potpunosti posvećen otkrivanju novih iscjeliteljski tokova uvjeren da oni predstavljaju formulu zdravog života i mira medju ljudima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *